Rotterdam Port Connector

Rotterdam Port Connector is een platform van de Rotterdam Port Promotion Council, dat vraag en aanbod in de Rotterdamse haven bij elkaar brengt. Dit onafhankelijke platform matcht een aanvraag van een opdrachtgever met één of meer logistieke dienstverleners. Klinkt simpel, maar blijkt nog best lastig uit te leggen. Daarvoor maakte nu:rotterdam twee verhelderende en motiverende animatie videos.

Opdracht

Rotterdam Port Promotion Council vroeg nu:rotterdam hoe we dienstverleners en opdrachtgevers op een pakkende wijze konden informeren over wat dit platform te bieden heeft. Dit zowel uit het perspectief van de opdrachtgever, als de dienstverlener.

Aanpak

We kozen voor het maken van uitleg-animaties, zogenaamde explanimations. Na het schrijven van het script werden de storyboards getekend, de animatiestijl bepaald, voice-overs en sound-effects geselecteerd en werden de beelden geanimeerd.

Resultaat

Ne het voltooien van de Nederlandse, Engelse en Duitse explanimations werd het platform gelanceerd met een mailing, gericht op de Duitse transportwereld. De explanimations zullen verder voor diverse marketingdoeleinden worden ingezet.

Rotterdam Port Connector - explainimation klant

Rotterdam Port Connector - explainimation donateur

Rotterdam Port Connector
Rotterdam Port Connector