Media Markt Academy

Media Markt Academy
Developing a passion for learning

Proces

Media Markt Academy

Proces

We zijn gestart met een inventarisatie om inzicht te krijgen in de behoefte van medewerkers en de bedrijfsdoelstellingen van Media Markt. Dit werd de basis waarop we de user experience en het technisch ontwerp hebben ontwikkeld. Hierbij is gekozen voor een getrapte en flexibele structuur die inzichten geeft aan zowel personeel als het management.

Media Markt Academy

Media Markt AcademyMedia Markt AcademyMedia Markt AcademyMedia Markt Academy


Interaction design

De User Experience van social media is gebruikt als inspiratie voor de Academy. Volledig gepersonaliseerd geeft de digitale omgeving overzicht van de beschikbaarheid en voortgang van de gevolgde opleidingen. Verder hebben zowel leidinggevenden als Human Resources inzicht in de prestatie en voortgang van de opleidingen van het personeel.

Bij een volwassen opleidingen-portal hoort een bijpassend logo. Het lettertype Avant Garde van de ‘tag on’ is speciaal gemodificeerd zodat het naadloos aansluit bij het Media Markt logo.

Media Markt Academy

Academy platform

Na het afronden van de verkennende fase is begonnen met de bouw van een platform waarin concept, techniek en design één enkel doel naastreeft: inzicht verschaffen bij medewerkers en leidinggevenden van de vorderingen in opleidingen en trainingen.

Media Markt Academy
Media Markt Academy

Gamification

Het dashboard is ontwikkeld om een overzicht te geven van de eigen ontwikkeling in relatie tot de vestiging, en de Media Markt als geheel. Hiermee worden medewerkers en leidinggevenden gestimuleerd om in een vriendelijke maar competatieve sfeer de opleidingen te doen. Deze gamification zal komende tijd langzaam uitgebreid worden, waardoor het platform een spannende plek wordt van persoonlijke ontwikkeling en carriéreplanning.

Media Markt Academy