Nieuws & Blog

‘Houd de lijn vrij’ actiewebsite

BLOGFinn Stapelkamp
‘Houd de lijn vrij’ actiewebsite

“Kent u die geribbelde tegels op de grond, die lijnen vormen op straat en op de stations?”. Dit is de vraag die Stichting Bartiméus stelt op houddelijnvrij.nl. Deze stichting levert een bijdrage aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Zij streven er naar dat mensen met een visuele beperking zelf de regie voeren over hun leven.

De geribbelde lijnen op straat en op stations maken daar een belangrijk deel van uit. Met video’s en een online campagne wordt er op gewezen dat mensen de lijnen vaak blokkeren met allerlei obstakels die hinderlijk, maar soms ook ronduit gevaarlijk zijn voor slechtzienden en blinden.

Voor Stichting Bartiméus ontwikkelde nu:branding een website die volledig voldoet aan de vereiste richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, en is getest door accessibility.nl. Zo hebben wij een script ingebouwd die de tekst op de website voorleest, kan je het contrast van de website verhogen en is de grootte van de letters aanpasbaar. Dit alles op zowel desktop computers als op mobile devices.

Op houddelijnvrij.nl vind je alle nodige informatie over de actie, evenals filmpjes, events en een contactformulier voor meer informatie. Voor journalisten en redacties zijn er foto’s, logo’s, flyers en een persbericht beschikbaar gemaakt.

Website: Houddelijnvrij